07.02.2012 | 20:50

Bekend Nederland wil Elfstedentocht

Hoort bij: Glammer — @ 8:50 pm

Beau wil tweede kruisjeÂ

Iedereen wil het, maar toch is het lastig te bemachtigen: het startbewijs voor de Elfstedentocht. Vandaag doet Beau van Erven Dorens een wanhopige oproep voor het populaire papiertje. “Friese dubbelgangers met het startvelletje zijn ook van harte welkom,” vertelt de presentator.

“Ik doe liever niks illegaal. Maar ik ben wanhopig. Ik hoop echter dat het Elfstedencomité alsnog de hand over het hart strijkt. Ik mocht in 1997 ook op de ijzers zonder startbewijs.”

De Elfstedenkriebels houden bekend Nederland in z’n greep. Zo schaatst de held uit ‘de Hel van ‘63′ Chris Zegers nog stuntelend op het slootje terwijl hij ingehaald wordt door 6-jarige schaatsers met een stoel. “Ik zou mee schaatsen als ik theoretisch ook maar 1% kans had om hem uit te rijden.”

Terwijl de zanger van De Kast, Syb van de Ploeg het anders aanpakt. De Fries schaatst dagelijks met zijn maatjes een kilometertje of 60.

Amanda en Martijn Krabbé willen, net als op de Weissen See, samen de tocht rijden. En hebben hiervoor intensief getraind. Dus why not, zeggen wij. Zo’n hellentocht twee keer samen doorstaan is hoe dan ook super romantisch.

Voor het koudste event van het jaar, is de tocht onder bekend Nederland toch verschrikkelijk heet. Terwijl wij denken, één flinke valpartij en je bent maanden uit de running. Brrr ….

Foto: Twitter

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie