notitieboek
Tips

3 redenen om te kiezen voor een hbo thuisstudie

579Views

Tegenwoordig zijn er veel opleidingsinstituten die thuisstudies aanbieden zoals NCOI, LOI, Scheidegger, enz. Thuisstudies worden steeds populairder omdat het makkelijk te combineren is met het privéleven en eventueel een baan. Daarnaast wordt het aanbod aan studies in verschillende branches steeds breder en zijn er studies op alle niveaus beschikbaar. Hierdoor kan iedereen een studie kiezen die bij hem of haar past. Twijfel je tussen een hbo studie thuis volgen of bij een hogeschool? Lees dan de voordelen van een thuisstudie.

  1. Makkelijk te combineren met privéleven

Bij een thuisstudie kan je vaak zelf bepalen hoelang je erover wil doen. De studie bestaat uit een aantal fasen en per fase zit er een toets of opdracht aan verbonden waarbij een bepaald aantal studiepunten behaald kunnen worden. Als je genoeg tijd hebt, dan kan je een studie behalen binnen een paar maanden. Mocht je thuis kinderen hebben of fulltime werken dan kan je er ook langer over doen. Het is dus heel makkelijk te combineren met je privéleven. 

Erkende Opleidingen hbo van NCOI bestaan meestal uit 240 EC’s (studiepunten). Je kan makkelijk voor jezelf bereken hoe lang je over een module wil doen en binnen welke tijdsperiode je de studie wil afronden. Wel is het handig om te weten hoelang je over de studie mag doen. Soms wordt er wel verwacht dat je het binnen een bepaalde periode afrondt en dat je kijkt wanneer de centrale toetsen zijn. Echter is je uitlooptijd vaak ruim voldoende en soms zelfs onbeperkt. 

Als je van jezelf weet dat je het lastig vindt om jezelf te motiveren dan kan je er ook voor kiezen om een paar keer per week les te volgen op een fysieke locatie. Ook kan je dagelijks met je docent chatten en zelfs contact opnemen met je medestudenten. 

  1. Flexibel studeren

Naast het bepalen van je studieduur kan je vaak zelf (deels) bepalen wanneer je de modules afrondt. Een thuisstudie wordt bijna altijd in een online omgeving gezet waardoor je op elk moment van de dag kan bepalen of je wil studeren of niet. Alle lesstof is namelijk altijd beschikbaar. Mocht je vragen hebben, dan is het wel verstandig om vaste momenten in te plannen met je docent. 

Omdat je niet vastzit aan strakke deadlines kan je makkelijk zeggen dat je een week of zelfs een maand even niet wil studeren. Wil je liever wel zo snel mogelijk je studie afronden, dan is dat natuurlijk ook geen probleem. Je hebt het namelijk geheel zelf in de hand hoe snel je over de studie doet. 

  1. Soms geen vooropleiding nodig

Het wordt bij sommige studies wel geadviseerd om enige voorkennis of ervaring te hebben maar je zal nooit worden afgewezen. Dit is zeker fijn voor iemand die een geheel andere studierichting op wil en nog geen kennis daarover heeft. Op hogescholen zijn er meestal wel strenge toelatingseisen van een vooropleiding tot toelatingstoetsen. Die heb je niet met een thuisstudie. 

Wel kan je je voordeel eruit halen om trainingen te volgen als je nog geen vooropleiding hebt. Een training kan verdieping geven over een onderwerp zonder dat je daar heel veel voor hoeft te doen. 

admin
the authoradmin

Geef een reactie