Alles over de zorgverzekering voor- buitenlanders in Nederland
MooiTipsTrends

Alles over de zorgverzekering voor: buitenlanders in Nederland

1.41KViews

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Ook wanneer je vanuit het buitenland in Nederland gaat wonen is dit verplicht. Of je nu wel of geen verblijfsvergunning hebt: voor een buitenlander in Nederland gelden diverse regels omtrent de zorgverzekering. Hier vind je meer informatie over deze regels en ontdek je hoe een buitenlander in Nederland een van de zorgverzekeringen kan aanvragen.

Zorgverzekering voor buitenlanders met verblijfsvergunning

Wanneer je een permanente verblijfsvergunning hebt gekregen, moet je binnen 4 maanden na ingangsdatum van deze verblijfsvergunning een Nederlandse zorgverzekering afsluiten. Doe je dit niet, dan loop je het risico op een boete, omdat er regelmatig gecontroleerd wordt. Ben je een buitenlandse student die in Nederland studeert? Dan ben je niet verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Bij een betaalde stage of (bij)baan is dit wel verplicht.

Zonder verblijfsvergunning een zorgverzekering?

Wanneer een buitenlander in Nederland geen verblijfsvergunning heeft, is het lastiger om een zorgverzekering af te sluiten. Wanneer er sprake is van ziekte, beoordeelt de behandelend arts of er medische hulp noodzakelijk is. Als dit het geval is, dan moeten personen zonder verblijfsvergunning deze kosten zelf betalen. Lukt dit niet? Dan kan de zorgverlener een bijdrage vragen aan het Zorginstituut Nederland. Een nieuwe zorgverzekering afsluiten kan dus soms lastig zijn.

Wanneer je in Nederland woont of werkt ben je dus verplicht om een Nederlandse zorgverzekering te hebben. Dit kan gewoon eenvoudig online bij een verzekeraar naar keuze. Om er zeker van te zijn dat je een goede zorgverzekering afsluit, is vergelijken altijd een aanrader. Een zorgverzekering vergelijken loont, omdat je direct kunt zien welke aanbieder het beste bij jouw persoonlijke wensen aansluit. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar jouw wensen en het aanbod. Je wilt tenslotte altijd de beste zorg ontvangen wanneer dit nodig is!

admin
the authoradmin

Geef een reactie