Wonen

Handige tips voor het kopen van een half hoogslaper

837Views

Een kinderkamer samenstellen is een leuke bezigheid waar een half hoogslaper mooi in past. Een halfhoogslaper zorgt voor extra ruimte in de kamer en is een uitstekend idee om een laag bed mee te vervangen. Wat is een half hoogslaper nu precies en waar moet je opletten als je er besluit er één te kopen?

Wat is een hoog halfhoogslaper precies?

Voordat je een half hoogslaper gaat aanschaffen is het eerst goed om te weten wat het precies is. Dit speciale bed staat iets van de grond af en is hoger dan een gewoon bed. Het is net wat lager dan een hoogslaper. Doordat het bed hier iets van de grond af staat kun je er spullen onder plaatsen. Denk aan bijvoorbeeld een bureau, een zitzak of bakken met speelgoed. Het ziet er ontzettend leuk uit en het is ook nog eens heel praktisch.

Wanneer is zo’n bed het beste te kopen?

Is de kinderkamer niet zo groot dan is het aan te raden om een half hoogslaper te plaatsen. In plaats van het plaatsen van een laag bed creëer je enorm veel ruimte. Zoals aangegeven kun je er allerlei spullen kwijt of een bureau neerzetten. Veel mensen kiezen voor dit type bed voor als hun kinderen klein zijn, denk aan jonger dan 6 jaar oud. Voor oudere kinderen kun je het best kiezen voor een hoogslaper die wat hoger is.

Een aantal handige tips voor aanschaf

Je wilt uiteraard dat je kind lekker slaapt op een bed en dat doe je door de volgende tips te volgen. Koop een bed van hout. Hout ziet er ontzettend mooi en natuurlijk uit, maar is ook nog eens heel duurzaam. Met een houten bed zorg je ervoor dat het jaren meegaat. Zorg dat het bed goed en stevig op de grond staat. Je wilt als je kind op het bed klimt dat het fundament niet wankelt. Schaf een halfhoogslaper aan waar je kind zich prettig bij voelt. Durft je zoon of dochter niet op het bed te klimmen dan kun je beter kiezen voor een laag bed. Kleuren voor dit soort bedden zijn ook belangrijk. Kies een kleur uit wat mooi past in de kinderkamer. Het blend mooi en je kind zal er zich niet snel mee vervelen. Tot slot is het verstandig om het bedbodem te controleren, deze moet stevig zijn. Beste is om een bed met lattenbodem aan te schaffen. Dit zorgt er namelijk voor dat het bed een goede ventilatie heeft.

Nog een extra tip voor het aanschaffen van een half hoogslaper

Staat het bed eenmaal in de kinderkamer dan is het zaak om de lattenbodem van de half hoogslaper te blijven controleren. Controleer of alle latten er nog in zitten en controleer of er geen latten beschadigd zijn geraakt. Mist er een lat of is er een lat beschadigd dan is het bed niet meer veilig om in te slapen. Daarom is het altijd belangrijk om de lattenbodems van het bed zo nu en dan te controleren, ook als het om een laag houten kinderbed gaat.

admin
the authoradmin

Geef een reactie