Interieur
Tips

Interieur en design

666Views

Interieur en design zijn iets wat iedereen vaak bezighoudt in zijn huisje. Voordat je Design in je interieur toepast moet je wel goed weten wat je wilt. Er zijn heel veel dingen waar je mee aan de slag kan gaan. 

Kleuren in je huis

Neem bijvoorbeeld kleuren. Neutrale kleuren zwart, wit, grijs of naturel maar je kunt ook voor de fellere kleuren of de zachte pastelkleuren gaan. Iets waar je ook mee bezig kan zijn, vormen en materialen. 

Keuzes maken

Keuze genoeg om met je interieur bezig te gaan.  Wanneer je er zelf niet echt meer uit komt kan je een interieur designer in de arm nemen. Design betekent ontwerp. Samen kan je dan op zoek gaan naar de kleuren, vormen en materiaal wat jou voorkeur heeft. Soms kun je bepaalde stijlen ook gewoon combineren. Een interieur designer kan je ook tips geven waar jij niet aan gedacht hebt. Het lijkt soms allemaal heel eenvoudig maar juist met de tips die je dan krijgt kom je toch weer verder of ga je andere dingen inzien. 

Ook leer je anders naar bepaalde dingen kijken waardoor je het door bepaalde aspecten toch jouw eigen fijne huisje van kan maken. Wanneer het aan jou wensen voldoet kan jij iedere dag er ook van genieten. Natuurlijk wil je dan ook een mooie vloer. Misschien houd jij wel van een pvc vloer naadloos

Maak van te voren een ontwerp

Vaak maak je voor een interieur een soort van ontwerp. En om dat te kunnen maken ga je brainstormen, keuzes maken en kijken wat bij elkaar past. Wanneer dat duidelijk is ga je met het ontwerp in de praktijk aan de slag. Weet wel dat een interieur design echt niet in 1 dag klaar kunt hebben. Je moet er zeker de tijd voor nemen, keuzes maken maar misschien ook wel wat anders proberen als stijl, materiaal of kleur. 

Natuurlijk kan je het ook in kleine stapjes doen. Eerst eens wat kleuren aanpassen en daar aan wennen en dan pas weer de volgende stap maken. Het interieurontwerp kan je zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar het uitvoeren kan je gewoon op je eigen tempo doen. Je eigen smaak is het belangrijkste en daarom moet je er ook voor zorgen dat je er de tijd voor neemt. Wil je met je keuken iets doen moet je zeker zijn wat je wilt gaan doen. Zoek eerst een antwoord op je vragen als welke materialen kan ik gebruiken, wat kost een nieuwe keuken of  wat kost een keuken spuiten

Luxe interieur

Je kunt natuurlijk altijd gaan voor een luxe interieur waar je dan met marmer of goudtinten kan werken. Het is dan wat duurder maar als dat is wat jij wilt dan oogt jouw interieur wel luxe uit. Wanneer je design aan je interieur toevoegt heb je vaak een modern interieur. Je ziet vaak de strakke vormen, minimalistisch maar ook bijzondere dingen terug in het interieur. Dit is vaak wel een opgeruimde basis maar met aandacht voor de nieuwste hightech snufjes. Dit soort snufjes is vaak niet zichtbaar en weggewerkt. En een leuk voorbeeld is dan een kastenwand zonder handgrepen. 

admin
the authoradmin

Geef een reactie