Oppassen wanneer jij dat wilt!
TipsVrouwen

Oppassen wanneer jij dat wilt!

51Views

Houd jij wel van kinderen, maar heb je niet meer de kracht of energie om elke dag met kinderen te werken? Dan is het misschien een idee om als freelance oppas te werken! Door als freelancer aan de slag te gaan, heb je een flexibele bijbaan te pakken, die goed met je persoonlijke leven te combineren is. In dit artikel lichten we uit waarom oppassen als freelancer zo fijn is, en vertellen we je waar je moet beginnen als dat je wel wat lijkt.

Waarom freelance oppassen zo leuk is

Door als freelancer te gaan babysitten haal je wel voldoening uit het hebben van een baan, maar heb je een stuk minder verplichtingen. In tegenstelling tot een normale baan kun je als freelance oppas je eigen uren bepalen en kiezen waar je wilt werken. Als het een dagje wat minder gaat, dan is dat dus geen enkel probleem.
Oppassen is daarnaast ook gewoon heel leuk als je van kinderen houdt. Je krijgt de mogelijkheid om een positieve impact op het leven van een kleintje te maken, en ziet ze door de weken heen steeds meer groeien en ontwikkelen.
Naast alle persoonlijke redenen, is het extra oppassen ook aantrekkelijk als je een extra zakcentje wilt verdienen. Een bijbaan als deze kan net het financiële verschil maken!

Hoe vind je klanten als freelance oppas?

Als je al een tijdje oppas bent, dan doet de mond-tot-mondreclame vaak het meeste werk voor je. Maar als je net begint, hoe kun je dan aan mensen laten weten dat je beschikbaar bent om te werken? Tegenwoordig zijn hier handige sites voor, zoals www.tadaah.nl bijvoorbeeld. Op zo’n soort site kun je je eigen profiel aanmaken, en in contact komen met een kinderopvang die op zoek is naar een oppas. Daarnaast is het ook handig om minimaal een social media account te hebben. Zo krijg je een grotere zichtbaarheid.

Veilig en met vertrouwen oppassen

Veiligheid is een groot deel van het oppassen. Ouders dragen hun kind aan jou over, en moeten erop kunnen vertrouwen dat hun kleintje in goede handen is. Het is aan jou om dit vertrouwen niet te schaden! Bij oppas organisaties en Tadaah is het gebruikelijk dat je ook een diploma of opleiding moet hebben voordat je aan het werk kunt. Zo zijn ouders er helemaal van verzekerd dat jij een goede oppas kunt zijn.

Omdat de veiligheid van de kinderen jouw verantwoordelijkheid is, is het belangrijk om van tevoren duidelijke afspraken met de ouders of de organisatie te maken. Bespreek bijvoorbeeld welke routines de kinderen gewend zijn, en of ze bijvoorbeeld vaak bepaald onwenselijk gedrag vertonen. Vraag voordat jouw shift begint ook naar praktische informatie, zoals allergieën, en wat de noodnummers zijn. Dit helpt om misverstanden te voorkomen en zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent op eventuele noodsituaties. Door goed te communiceren kun je het oppassen goed laten verlopen. Neem een open en eerlijke houding aan tegenover de ouders: dit helpt om een goede relatie op te bouwen, waarmee je langdurig kunt samenwerken.

admin
the authoradmin

Geef een reactie