Tips

Voorkom dit tijdens het tattoo verwijdering proces

384Views

Wat je niet doet kan tijdens het genezingsproces net zo belangrijk zijn als wat je wel doet.

Zes dingen die je moet vermijden na het verwijderen van een tatoeage voor een spoedig herstel:

1. Douchen in water of zwemmen. Het is prima om binnen een paar uur na een behandelingssessie te douchen, maar pas op dat je geen hoge druk spuit op het behandelde gebied. Je zult ook willen vermijden dat je het getroffen gebied weekt terwijl je nog blaren of korstjes hebt. Als je je huid blootstelt aan het water in een badkuip, zwembad of warm bad loop je risico op een infectie, die het herstelproces aanzienlijk zal vertragen.

Door deze te vermijden kun je het risico op infectie tot een minimum beperken. Nat worden is niet erg, maar als je toch in een van de hierboven genoemde waterbronnen gaat spoel je je goed af met schoon water en milde zeep (niet schrobben) en breng zalf en verband aan.

2. Scheren. Het kan zijn dat je tijdens het genezingsproces een beetje stoppels moet verdragen. Het scheren van de aangedane plek kan leiden tot irritatie of inkepingen in de huid, die een infectie waarschijnlijker maken. Evenzo moet je machinaal ontharen met epilatie vermijden gedurende minstens zes weken voor je behandelingen. Net als scheren kan dit ontharingsproces je huid irriteren en de deur openzetten voor infectie.

3. Blijf uit de zon. Je laserspecialist zal dit keer op keer zeggen – vermijd de zon! Blootstelling aan de zon tijdens de behandeling kan onveilig zijn en zelfs leiden tot het afwijzen van de behandeling. Als je tijdens je proces verbrandt door de zon zullen we je sessies moeten uitstellen, waardoor het proces zich langer voortsleept. Als je toch in de zon moet zijn terwijl je een laserbehandeling ondergaat, neem dan voorzorgsmaatregelen door zonnebrandcrème te gebruiken en je aangedane plek te bedekken met verband en kleding.

Tip: Tattoo verwijderen Rotterdam | Tattoo No More voor tatoeage weg laseren

4. Bruiningsproducten. Het is het beste om bruiningsproducten te vermijden tijdens het hele proces van laser tatoeage verwijdering. Je huid absorbeert de chemicaliën in bruiningslotion of bruiningsspray, wat het behandelingsproces kan beïnvloeden. Bruiningsproducten verhogen ook het risico op verschillende bijwerkingen, waaronder hyperpigmentatie en blaarvorming. Sla ook de zonnebank en zonnebaden over. Langdurige blootstelling aan UV stralen kan je huid gevoelig maken en vatbaarder voor verbranding. Plus, zonneschijn verhoogt het vitamine D gehalte van je lichaam, wat de werkzaamheid van de laserbehandeling kan beïnvloeden.

5. Plukken van eventuele korstjes. Als je littekens van laser tatoeage verwijdering wilt voorkomen, pulk dan niet aan de korstjes die zich na elke behandelingsperiode kunnen vormen. Jeuk kan het verleidelijk maken om aan de korstjes te pulken, maar dit kan je risico op infectie verhogen en het genezingsproces vertragen. Laat de korstjes op natuurlijke wijze afvallen. Je moet ook proberen voorzichtig te zijn en niet tegen iets aan te wrijven dat de korst verwijdert. Draag losse, comfortabele kleding, en bescherm de gevoelige huid met een schoon verband gedurende de eerste paar dagen na je laserbehandeling.

6. Het nemen van antibiotica. Antibiotica kunnen bij sommige mensen huidgevoeligheid veroorzaken, wat je beter kunt vermijden tijdens laser tatoeage verwijdering sessies. Als je een antibioticakuur moet nemen, overweeg dan je tatoeage verwijdering uit te stellen tot de medicatie uit je systeem is. Als je midden in je laserbehandelingen een antibioticaronde moet nemen, overleg dan van tevoren met je tatoeage verwijderaar.

7. Haastige tijd tussen afspraken. Als je besloten hebt een tatoeage te laten verwijderen, wil je waarschijnlijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Bedenk echter dat dit een geleidelijk proces is wanneer je je afspraken inplant. Als je het proces probeert te haasten, gun je je lichaam niet voldoende tijd om tussen de behandelingen te genezen, waardoor je meer bijwerkingen kunt krijgen. Praat met je verwijderingstechnicus en neem hun advies over het plannen van je volgende afspraak.

admin
the authoradmin

Geef een reactie