black friday
Tips

Wat is Black Friday en hoe kan jij hier van profiteren?

557Views

Elk jaar zie je tijdens de herfst steeds meer de frase ‘’Black Friday’’ staan in de etalages van winkels. De Nederlandse cultuur wordt steeds meer divers en mede door globalisering is dit Amerikaanse fenomeen steeds vaker in onze winkelstraten te vinden. Maar wat is Black Friday precies? En hoe kun jij hier er een voordeeltje uit slaan? In dit artikel geven we je een simpele uitleg over Black Friday, gepaard met wat tips om alles uit deze dag te halen. Zo zul jij net als de rest van de wereld een fan worden van dit fenomeen.

Wat Black Friday inhoudt

Black Friday komt van origine uit de Verenigde Staten, waar de term gebruikt werd voor de dag na Thanksgiving. Op deze dag hebben alle Amerikanen namelijk een dag vrij. Daarnaast luidt dit ook het begin in van een periode waarin kerstinkopen gedaan worden. Doordat de winkeliers zoveel mogelijk klanten willen trekken, besluiten ze om elk jaar gigantische aanbieding te doen. Daardoor is dit een zeer populaire dag om in de Verenigde Staten cadeautjes te halen voor familie en vrienden tijdens kerst.

De afgelopen tien jaar is deze Amerikaanse traditie overgewaaid naar Nederland. Hoewel de kortingen door de Nederlandse wetgeving  niet zo extreem zijn als in de Verenigde Staten, bieden ook winkels in Nederland tegenwoordig flinke kortingen aan. In Nederland gebruiken we Black Friday echter meer voor het kopen van sinterklaascadeaus doordat deze dag populairder is voor het geven van cadeaus aan een ander.

Hoe jij van Black Friday profiteert

Nu je precies weet wat Black Friday betekent, is het tijd om enkele tips te geven zodat jij maximaal profiteert van Black Friday. Onze eerste tip is om vroeg te beginnen. Net als jij, zitten er namelijk straks tientallen andere mensen die meteen aankopen tegen een gunstige prijs willen doen. En dat betekent dat de voorraden van producten die op jouw wenslijst staan, zomaar op kunnen zijn. Sta dus klaar in de starthouding om meteen aan de slag te gaan met het vinden van deals. Vergeet daarbij ook niet om alvast een account aan te maken bij de webshop waar jij zult winkelen. Zo weet je zeker dat jouw product ineens van jouw winkelmandje is verdwenen.

Onze tweede tip is om voornamelijk op webshops te focussen. Deze doen namelijk het meeste mee aan Black Friday in Nederland. Wanneer jij fysiek gaat winkelen, neemt het daarnaast ook nog meer tijd in beslag. Daarbovenop is het vaak ook nog zo dat er lange rijen in winkels ontstaan met Black Friday. Deze kun je allemaal vermijden door gebruik te maken van webshops op Black Friday.

In dit artikel hebben we besproken wat Black Friday is. Daarnaast weet je nu ook via enkele van onze tips wat jij het beste kunt doen op deze dag om zo veel mogelijk profijt te halen van de kortingen die worden aangeboden door winkeliers. Wij wensen je alvast veel succes met shoppen tijdens Black Friday.

admin
the authoradmin

Geef een reactie