gelnagels
Tips

Wat kan je doen tegen snel gespleten nagels?

557Views

Het hebben van gespleten nagels kan erg vervelend zijn en kan zorgen voor beschadigingen aan kleding bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er veel mensen die dagelijks jouw handen zien, gespleten nagels komen dan over als onverzorgde handen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg middelen waarmee gespleten nagels verholpen of verminderd kunnen worden. Bijvoorbeeld met manicure sets, nagellak of gellak. Vooral nagellak en gellak worden vaak gebruikt om nagels te verstevigen. Door het aanbrengen van een laagje over je nagels zullen je nagels minder snel splijten of gaan scheuren. 

Mogelijke oorzaken van een gespleten nagels

Het knippen van nagels kan ervoor zorgen dat er druk op de drie nagelplaten komt te staan. Door deze druk kunnen de nagelplaten los van elkaar raken en gaan splijten. 

Daarnaast zijn temperatuurschommelingen en de wisseling tussen vochtige en droge ruimtes niet goed voor nagels. Hierdoor zullen nagels vooral in de winter een stuk slapper zijn. Daarom is het belangrijk om je nagels in de winter goed te verzorgen met een nagellak set tegen splijtende nagels. Als laatste kunnen nagellak removers op basis van aceton ervoor zorgen dat nagels uitdrogen. Deze removers trekken het vocht uit je nagels waardoor de kans op splijtende nagels groter wordt. 

Gespleten nagels voorkomen 

Er zijn verschillende manieren waarop gespleten nagels voorkomen kunnen worden. Ten eerste is het aan te raden om nagels te vijlen in plaats van te knippen. Hierdoor zal er geen grote druk op de nagels komen te staan die er voor zorgt dat de nagels splijten. Daarnaast kan het gebruik van een nagelolie de conditie van nagels verbeteren. Als laatste is het belangrijk om bij het verwijderen van nagellak een remover zonder aceton te gebruiken. Hiermee voorkom je dat je nagels uitdrogen en daardoor zullen splijten. 

Het gebruik van nagellak 

Nagellak vormt een extra laagje over de nagel heen waardoor de nagel verstevigt wordt. Dit is meestal niet de belangrijkste reden om nagellak te gebruiken, maar het is wel een positieve bijkomstigheid van nagellak. Het leuke aan nagellak is dat het in allerlei kleuren te koop is en je daardoor je nagels kunt matchen met je outfit. Een nadeel van nagellak is dat het vaak lang duurt voordat het echt goed droog is en het niet lang blijft zitten. Om deze minpunten van nagellak te voorkomen kun je gellak gebruiken, wat de voordelen van gellak zijn worden hieronder besproken. 

Voordelen van gellak 

De droogtijden die je hebt bij normale nagellak die heb je niet als je gellak gebruikt. Gellak moet namelijk worden uitgehard onder een lamp, hierna zijn de nagels klaar en kun je alles doen zonder dat je extra voorzichtig hoeft te zijn. Doordat gellak uithardt over je eigen nagels heen zullen je nagels stootbestendig en krasvrij zijn. Bovendien heb je minder kans op gespleten nagels. Daarnaast blijft gellak gemiddeld twee weken langer zitten dan gewone nagellak, dus het bijhouden van je nagels zal een stuk minder tijd kosten. Voor beginners is er een speciale nagellak set te koop waarmee zij kunnen testen of ze de nagellak fijn vinden in gebruik. 

admin
the authoradmin

Geef een reactie