Tips
Tips

Een dagje strand met lenzen: hier moet je rekening mee houden

654Views

Iedereen houdt er van: een dagje lekker luieren op het strand. Heerlijk bruin worden op een bedje in de zon en een frisse duik nemen in de zee. Heb jij binnenkort zo’n dag ingepland en heb je lenzen? In onderstaand artikel staan een aantal tips voor een dagje strand voor lenzendragers.

Kies voor daglenzen

De meeste lenzendragers, dragen maandlenzen. Op een stranddag kun je echter het beste daglenzen dragen. Op het strand zal het namelijk regelmatig voorkomen dat er zand in je ogen waait. Iets waar niemand er blij van wordt, maar lenzendragers al helemaal niet. Wanneer er zand in je ogen, en dus in je lezen, komt, wil je deze waarschijnlijk het liefst gelijk weggooien. Met daglenzen kan dit gemakkelijker dan met maandlenzen. Draag daarom daglenzen naar het strand! Neem ook een reserve paar daglenzen mee, om je lenzen eventueel te vervangen als er zand in is gekomen.

Wanneer je een nieuw paar lenzen in doet, is het van belang dat je er om denkt dat je schone handen hebt. Zorg er voor dat je geen zand of zout van het zeewater op je handen hebt. Maak je handen dus goed schoon. Het is het beste om dit met zeep te doen, maar niet op iedere locatie is zeep aanwezig. Gebruik in dat geval zeepblaadjes! Zodra een blaadje in aanraking komt met water, ontstaat er schuim. Met dit schuim kun je je handen wassen, om ze vervolgens weer af te spoelen. Droog je handen en breng met je net schoongemaakte handen je lenzen in. 

Zonbescherming voor je ogen

Bijna iedereen weet inmiddels wel hoe belangrijk het is om je goed in te smeren voor je naar het strand gaat. Op het strand is vaak weinig schaduw, waardoor je sneller verbrand. Ook tijdens het zwemmen verbrand je sneller, aangezien water de uv-straling weerkaatst. Smeer dus een goede laag zonnebrandcrème op voor je vertrekt. Neem vervolgens deze zonnebrandcrème ook mee naar het strand, zodat je je na een tijdje opnieuw kunt insmeren. Let er op dat je een zonnebrandcrème op smeert die tegen water kan. Dit is handig voor als je wilt zwemmen. Insmeren is niet alleen belangrijk voor als je naar het strand gaat, maar moet eigenlijk het hele jaar door worden gedaan.

Wat waarschijnlijk niet veel mensen weten, is dat de ogen ook beschermd moeten worden tegen uv-straling. De ogen kunnen namelijk worden beschadigd door de straling. Door de schadelijke uv-straling is er een kans op het krijgen van oogkanker en fotokeratitis. Daarnaast hebben mensen die veel met hun ogen in de zon zitten een grotere kans op het krijgen van staar. Het dragen van lenzen met een uv-filter is daarom raadzaam. Draag tevens een zonnebril, om je ogen extra te beschermen. Op deze manier kun je genieten zonder je zorgen hoeven te maken over de gezondheid van je ogen.

Zwemmen in de zee

Wanneer je lenzen draagt en er van houdt af en toe in het zeewater te plonzen, is het verstandig om een duikbril te dragen, om je ogen op deze manier te beschermen. Het zoute zeewater is namelijk niet goed voor lenzen. De bacteriën in het zeewater kunnen je ogen flink beschadigen, door op de lens te gaan zitten. Daarnaast kan je lens van vorm veranderen door het water. Voorkom deze beide dingen dus door een bril te dragen.

Wie toch in de zee wil zwemmen, kan, zoals eerder vermeld, het beste daglenzen dragen en deze naeen dagje strand weer vervangen. Na het zwemmen is het vervangen van de daglenzen vooral erg belangrijk.

admin
the authoradmin

Geef een reactie