Eten maken
Tips

Hoe kun je zelf lekker eten maken?

644Views

Tegenwoordig is erg makkelijk om al je eten gewoon In de winkel te kopen. Dit komt omdat de winkels tegenwoordig bijna alles bieden wat je nodig hebt. Echter kan het ook een stuk leuker zijn om alles zelf te maken. Zelf maken zorgt er namelijk voor dat je alles zelf doet en ook zelf bij elkaar voegt. Dit kan een leuke hobby zijn voor iemand.

Zelf kaas maken

Zelf kaas maken is een van de manieren waarop je zelf eten kan maken. Zelf kaas maken kun je erg makkelijk doen. Echter ziet het voor sommige mensen er heel lastig uit om het te doen. Dit komt omdat er soms veel stoffen in gaan om kaas van kunnen maken. Echter is het ook heel erg simpel om kaas te maken. Hiervoor moet je dan wel de goede kaas kunnen maken.

De basis dat je voor kaas nodig hebt is volvette melk en citroensap of citroenzuur. Als je dit samen kookt, gaat de melk namelijk schiften en hier ontstaan klontjes. Het schriften houdt in dat de wei zich van het vet scheidt. In principe is kaas dan ook het vette gedeelte van de melk wat je opeet.

Als je zelf kaas wilt maken, kun je het beste kiezen voor een makkelijke kaas zoals ricotta of mozzarella. Dit zijn erg makkelijke kazen, omdat deze maar een paar ingredi├źnten nodig hebben. Hier wil ik namelijk volle melk voor in combinatie met citroenzuur en zout.

Dit moet je samenvoegen in een pan wat je vervolgens bijna laat koken. Dit zorgt ervoor dat de melk gaat schiften van het wij als je eenmaal vol voldaan bent met de hoeveelheid geschifte melk, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je het wei van het vet scheidt. Dit kun je het beste doen door middel van een kaasdoek.

De volgende stappen zijn erg makkelijk. De kaasdoek moet je namelijk helemaal uitknijpen tot er bijna geen vocht meer in zit en laat je de kaas drogen. Als ik eenmaal gedroogd is, kun je deze gebruiken als mozzarella. Als je de kaas niet helemaal na drogen, kun je deze gebruiken als ricotta.

Zelf brood bakken

Zelf brood bakken is ook iets wat je heerlijk kan doen. Zelf brood bakken kun je het beste doen door middel van het toevoegen van bloem gist water en zout. Dit is namelijk heel erg makkelijk gezegd. Echter kun je bij brood ook heel veel verschillende dingen aanpassen. Zo kun je ook verschillende dingen toevoegen of een ander meel gebruiken.

Het standaard meel dat verbrand wordt gebruikt is tarwemeel. Dit meel is erg lekker en goed voor brood. Echter kun je nog heel veel andere verschillende soorten granen gebruiken voor brood. Zo heb je ook rogge, spelt en veel verschillende andere soorten granen. Bij andere granen kun je daar weg gaan dat de smaak van het brood een beetje anders is. Zo is de smaak van speltbrood een beetje zuurder dan dat van tarwe brood. Roggebrood is vaak een stuk zwaarder. Hierom wordt roggemeel altijd in combinatie met tarwemeel gebruikt. 

admin
the authoradmin

Geef een reactie