Een leuk cadeau voor je lievelings man een ring
MooiTips

Een leuk cadeau voor je lievelings man: een ring

817Views

Tegenwoordig dragen niet alleen vrouwen ringen om verschillende vingers, ook voor mannen is het steeds normaler om niet alleen nog een trouwring te dragen. Sterker nog, je kan een ring dragen om een echt statement te maken of om je outfit net iets extra’s te geven. Het leuke van een ring is dat het een symbolische betekenis kan krijgen. Het is daarom een ideaal cadeau voor je man, vader of broer! Hoe een man een ring draagt en wat de mooiste ringen zijn om te dragen lees je in deze blog.

Redenen voor het dragen van een heren ring

Het tijdperk dat een ring alleen door vrouwen of door rijke mensen wordt gedragen is voorbij. Ook mannen kunnen ringen dragen als hippe accessoire. Vroeger was een ring vooral een statement. Je droeg er alleen één als je getrouwd of heel rijk was. Gelukkig mag iedereen dragen wat hij wil en kan je tegenwoordig dus ringen dragen zoals je het zelf wil. 

Een ring om je ringvinger staat al snel symbool als trouwring. Het is een ring die om je linker ringvinger gaat, omdat hier een ader loopt die rechtstreeks verbonden is met je hart. Bij je trouwring is het heel belangrijk dat het een ring is die comfortabel zit. Hij moet niet irriteren of te strak zitten, want je gaat hem voor de rest van je leven dragen! Ook moet de ring van goede kwaliteit zijn, want hij moet tenslotte levenslang mee kunnen gaan. 

Zoals eerder al is benoemd kan je een ring ook gewoon dragen voor de sier. Dit zijn meestal de ringen die cadeau worden gedaan aan mannen. Het moet een ring zijn die goed past bij de persoonlijkheid van de man. Vooral als het de eerste ring is die de man gaat dragen. Er zijn vele verschillende soorten. Hieronder een klein overzicht van een aantal mooie heren ringen.

Welke heren ring is geschikt?

Er zijn vele soorten heren ringen. Ze lopen uiteen van simpele maar mooie egale gouden ringen tot zegelringen met diamanten erin. Ook tussen deze twee uitersten zijn vele verschillende soorten ringen verkrijgbaar.

Zegelringen zijn veel gekozen ringen. Dit komt onder andere omdat je deze ringen kan personaliseren. Je kan er bijvoorbeeld iets in laten graveren of je kan de zegel een bepaalde kleur geven. Zo wordt de ring nog symbolischer en zal de man in kwestie veel aan jou denken. Daarnaast heeft een zegelring ook een stoere uitstraling, iets wat al snel bij een man past!

Een ring kan ook een eenvoudigere maar toch elegante uitstraling hebben. Denk aan een egale gouden ring. Deze kan wat minder massief zijn dan een zegelring en kan daarom perfect zijn voor een man die voor het eerst een ring gaat dragen. Ook deze ringen kan je vaak personaliseren door er iets in te laten graveren. Een erg leuk cadeau dus!

Kortom, voor elke man is er wel een ring te vinden. Het is een erg leuk cadeau, omdat het al snel een symbolische en persoonlijke betekenis krijgt. Welke ring het beste bij de desbetreffende man past is natuurlijk helemaal aan jou. Hopelijk heeft deze blog je geholpen om een perfect cadeau te vinden!

admin
the authoradmin

Geef een reactie