Wonen

Keukens kiezen: 5 tips voor je droomkeuken

882Views

Jij bent toe aan een nieuwe keuken. In je bestaande huis, in een nieuw huis of misschien wel een casco opgeleverde nieuwbouwwoning. Keukens zijn er in heel veel verschillende stijlen en de mogelijkheden qua functionaliteit zijn bijna eindeloos. Dat kan het kiezen best lastig maken. Zeker als je niet heel ervaren bent in het kiezen en inrichten van een keukenruimte. Met deze tips helpen wij jou om je droomkeuken samen te stellen en teleurstellingen achteraf te voorkomen.

Tip 1. Schrijf op wat je bevalt aan je huidige keuken en wat niet

De eerste stap om helder te krijgen wat je wilt op het gebied van keukens, is eens goed bekijken wat je fijn vindt aan je huidige keukeninrichting en wat niet. Denk hierbij aan de routing van de keuken en of de apparaten op een logische plek zitten. Heb je genoeg aanrecht beschikbaar. Wat mis je in je huidige model? Schrijf het op en gebruik die informatie als basis voor je nieuwe model.

Tip 2. Wat zijn je wensen op het gebied van keukens

Keukens zijn er in allerlei stijlen en de wensen die mensen hebben lopen vaak ver uiteen. Wat zijn jouw wensen? Droom je van een kookeiland of misschien wil je dit keer een bar waar je met 6 man aan kunt zitten. Ga maar eens lekker dromen en schrijf al je wensen op papier. Maak vervolgens een top 10 en kies daaruit de wensen die je absoluut wilt realiseren. Dat worden je eisen waaraan het model minimaal aan moet voldoen.

Tip 3. Hou rekening met de beschikbare ruimte

Bij keukens kiezen ben je gebonden aan de beschikbare ruimte die je hebt. Hou daar rekening mee. Er zijn allerlei apps waarbij je kunt spelen met de beschikbare ruimte en een keukenplan kunt maken. Kom je er zelf niet goed uit? Aarzel dan niet om de expertise van een keukenexpert in te schakelen. Je kookruimte is een belangrijke plek in je huis waar je veel vertoeft en de investering is behoorlijk.

Tip 4. Neem de tijd om te ontdekken welke keukens bij je passen

Neem de tijd als je een keuken gaat uitkiezen en laat je niet opjagen om een beslissing te nemen waar je nog niet klaar voor bent. Bij het kopen van een keuken komt best wat kijken en het is goed om je eerst te oriënteren en geen impulsieve beslissingen te nemen. De kans is groot dat je daar later spijt van krijgt en dan zit je met de gebakken peren en een aankoop waar je niet blij mee bent.

Tip 5. Schakel de hulp in van een expert

Het ontdekken welke keukens je leuk vindt en welke stijl jou aanspreekt kun je natuurlijk zelf. Bij keukeninrichting komen vaak ook praktische dingen kijken die je als leek niet ziet. Van het aantal stopcontacten voor apparaten dat je nodig hebt tot de plaats van de oven en de vaatwasser. Schakel de hulp in van een expert om je op dat soort dingen te wijzen.

admin
the authoradmin

Geef een reactie