Wonen

Wat zijn de voordelen van een betonvloer?

541Views

Steeds meer mensen kiezen voor een betonvloer in huis. Het is weer eens iets heel anders dan parket of tegels in je woning. De vloer is goed te combineren met vloerverwarming en dat maakt deze vloer variant nog aantrekkelijker. Ben jij wel nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een betonnen vloer en weet je niet zo goed wat je ermee kunt? Lees dan dit artikel, want we gaan je alles vertellen over de voordelen van beton in huis. Laat het idee dat het kil en koud is maar vast varen, want niet is minder waar. Beton heeft ongelofelijk veel mogelijkheden en misstaat in een stijlvol huis totaal niet. Het kan in huis een echte sfeermaker zijn die een eyecatcher wordt in je woning.

Stijlvol en sterk

Als jaren is een betonvloer populair als keuze voor vloeren in bedrijfspanden en dat is niet voor niks. Het is een vloer die stijlvol is en sterk en dat zijn eigenschappen die in het bedrijfsleven gewaardeerd worden. Met een vloer van beton geef je ook in huis je vloer een mooie uitstraling. Je kunt werken met allerlei kleurstellingen die passen of juist contrasteren met je interieur. Jij bepaalt zelf wat je mooi vindt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast is de vloer supersterk. Ideaal als je peuter elke dag met autootjes over de vloer racet of als je puber helemaal los gaat op het drumstel in de kelder.

Betonvloer: hygiënisch en vuilafstotend

Een betonvloer is hygiënisch omdat er weinig stoffen in trekken als er gemorst wordt. Je veegt het er zo weer af. Verder is de vloer vuil- en stofafstotend. Je kunt de vloer heel makkelijk schoonhouden met een zachte bezem of een stofzuiger met borstel. Wil je de vloer dweilen, dan kan dat met een warm sopje met wat zeep. Meer is er niet nodig. Dit is een vloer die veel minder kwetsbaar is dan bijvoorbeeld een houten of een natuurstenen vloer. Deze vloer is heel fijn in een huis waar echt geleefd wordt en waar ongelukjes regelmatig voorkomen. Knoeien en knutselen op deze vloer is geen probleem.

Comfortabel en duurzaam

Met een betonvloer haal je een duurzame vloer in huis waar je jarenlang plezier van hebt. Daarnaast is de vloer heel comfortabel. Veel mensen denk bij beton aan koud en afstandelijk. Het tegendeel is waar, de vloer voelt comfortabel aan en met zachte kleurstellingen geef je die warmte nog meer aandacht. Met een vloer van beton hoef je nog maar één ding te doen en dat is genieten. De rest gaat vanzelf.

Betonvloer: slijtvast, naadloos en makkelijk te onderhouden

Een betonvloer wordt vaak gekozen om zijn ideale eigenschappen voor in huis. Zo is deze variant slijtvast en bijna niet kapot te krijgen. Je ziet nauwelijks gebruikerssporen en dat is na jaren op de vloer nog steeds zo. Omdat de vloer zonder naden gelegd wordt ziet de vloer er strak uit, is minder kwetsbaar en makkelijk te onderhouden. Geen naden waar viezigheid in kan gaan zitten of waaraan stof zich kan hechten.

admin
the authoradmin

Geef een reactie