Beauty

PRP behandeling wordt steeds meer gekozen

918Views

Heb je steeds vaker last van haarverlies? Zitten er wat kale plekken op je hoofd of wordt jouw haar met de haren dunner? Dan is het te begrijpen dat je hier wat aan wilt veranderen. Naast dat dit wel eens bij vrouwen voorkomt, zie je dit veel meer terug bij mannen. Mannen kiezen er in sommige gevallen voor om hun haar gewoon af te scheren. Als je dit niet wilt en gewoon een volle bos haar wilt hebben, dan kun je gaan voor een PRP behandeling. Sommige mensen kiezen voor een haartransplantatie, maar het kan zo zijn dat je dit niet helemaal ziet zitten. Tijdens zo’n PRP behandeling wordt het plasma door middel van een dunne naald in je hoofdhuid geïnjecteerd. Hierna is het aan je lichaam. De groeifactoren in je bloedcellen worden namelijk geactiveerd en dit stimuleert de haargroei.

Vele voordelen van behandeling

Een reden om voor een PRP behandeling te gaan in plaats van een haartransplantatie, zijn de kosten. Je bent namelijk een stuk minder geld kwijt, wat voor veel mensen een goede reden kan zijn om het toch wel te doen. Door middel van het plasma wordt het hyaluronzuur, collageen en elastine gestimuleerd in je hoofdhuid. Dit zorgt er ook voor dat de stamcellen je haargroei bevorderen. Een ander voordeel van deze behandeling, is dat je eigenlijk geen herstel nodig hebt. Je kunt namelijk gewoon alles doen wat je wilt, nadat je een PRP behandeling hebt gedaan. Denk aan sporten, haren wassen en dat soort dingen. Het verschil is wel dat je bij een haartransplantatie één behandeling nodig hebt en bij een PRP behandeling worden vier behandelingen aangeraden. Overigens zul je nog elk jaar terug moeten komen voor een blijvend resultaat.

Ben jij geschikt voor een PRP behandeling?

Het kan net zoals bij een haartransplantatie voorkomen dat de behandeling wordt afgeraden. De een heeft namelijk een wat minder geschikt lichaam voor zo’n behandeling. Deze wordt vaak afgeraden bij mensen met een bloed- of bloedplaatjes stoornis, maar ook bij een chronische leveraandoening of hart- en vaatziekten. Het is dus goed om hier rekening mee te houden, als je graag zo’n behandeling wilt ondergaan. Hoewel haarverlies vooral bij mannen voorkomt, kunnen vrouwen ook prima een PRP behandeling ondergaan. Je kunt de haargroei namelijk heel goed stimuleren, waardoor het dunne en fijne naar weer wat dikker wordt. Zo heb je binnen een jaar weer een volle bos waar je van kunt genieten.

Korte behandeling

Hoewel je bij een haartransplantatie te maken hebt met een chirurgische behandeling, is dit niet het geval bij een PRP behandeling. Deze behandeling is een stuk comfortabeler en duurt ook nog eens een stuk minder lang. Je zult ongeveer een uur onder behandeling zijn, wat bij een haartransplantatie zo’n acht uur is. Door middel van zo’n behandeling zie je na slechts drie maanden al verschil. Het is wel handig om even rekening te houden met eventuele bijwerkingen. Zo kan het voorkomen dat de hoofdhuid wat rood is of komt het heel soms voor dat je tijdelijk een zwelling hebt.

admin
the authoradmin

Geef een reactie