Beauty

Wat moet je weten over een liposuctie behandeling?

1.12KViews

Het spreekt voor zich dat erg veel mensen geconfronteerd worden met hardnekkig aanwezig vet welke zich onder de huid bevindt. Het is in de praktijk vaak erg belangrijk voor deze mensen dat deze hoeveelheid aan vet eenvoudig kan worden verwijderd. Vaak is het zo dat men daar verschillende pogingen voor onderneemt. Dit bijvoorbeeld onder de vorm van een dieet evenals veelvuldig sporten. Ondanks het feit dat deze beide zaken prima kunnen zijn om gewicht mee te verliezen is het zo dat soms toch over moet worden gegaan tot het ondergaan van een liposuctie behandeling. Alles wat je hierover moet weten laten we je graag ontdekken hieronder.

Waar wordt een liposuctie behandeling uitgevoerd?

Het is van belang om er rekening mee te houden dat een liposuctie behandeling op verschillende plaatsen in het lichaam kan worden uitgevoerd. Voor heel wat mensen geldt dat ze er bij een dergelijke behandeling automatisch vanuit gaan dat er sprake is van een focus die wordt gelegd op de buik. Uiteraard is dat één van de belangrijkste probleemgebieden. Dit gezegd hebbende zal je tot de vaststelling komen dat er ook op andere plaatsen van het lichaam vet kan worden weggezogen. Wat deze plaatsen betreft kan je onder meer denken aan de volgende:

  • Uit de bovenarmen;
  • Uit de bovenbenen;
  • Uit de nek;

In het merendeel van de gevallen is het zo dat er bij een liposuctie behandeling gebruik wordt gemaakt van een dunne buis welke we de zogenaamde canule noemen. Voor deze buis geldt dat ze is bevestigd aan een zogenaamd vacuüm. Je dient er echter rekening mee te houden dat dit niet zomaar bij iedereen mogelijk is. Liposuctie mag dan ook nooit worden bestempeld als een vorm van snel afvallen. Daarvoor is de behandeling immers niet geschikt.

Voor wie is zo’n behandeling geschikt?

Het is absoluut niet correct om er zomaar vanuit te gaan dat iedereen een liposuctie behandeling kan ondergaan. Er zijn dan ook verschillende voorwaarden waaraan je moet zien te voldoen. Het gaat hierbij meer concreet om de volgende voorwaarden:

  • Je moet in een goede gezondheid verkeren;
  • Je BMI mag niet hoger zijn gelegen dan 30;
  • Je dient over een gemiddeld gewicht te beschikken;

Naast bovenstaande is het bij een liposuctie behandeling eveneens niet onbelangrijk om rekening te houden met de zogenaamde elasticiteit van de huid. Is de huid te slap? Dan zal er tot de vaststelling gekomen worden dat wellicht niet het gewenste eindresultaat kan worden bereikt. Besteed hier dus absoluut de nodige aandacht aan.

De moeite waard om te overwegen of niet?

Zeer veel mensen die in het verleden een liposuctie behandeling hebben ondergaan kijken daar naar volle tevredenheid op terug. Het moet dan ook gezegd dat veel mensen geconfronteerd worden met zeer hardnekkig vet welke niet zomaar eenvoudig kan worden weggewerkt. In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat bijvoorbeeld diëten zal zorgen voor onvoldoende effect. Wellicht zal ook intensief sporten niet meteen het gewenste effect bereiken. Wanneer dat ook geldt voor jouw situatie kan je kijken in de richting van een esthetische ingreep. Eén van de mogelijkheden waar je op dit vlak voor kan kiezen is een liposuctie behandeling. Door de jaren heen is deze behandeling uitgegroeid tot veruit de meest populaire onder mensen die hun vet willen laten verwijderen. Een behandeling die minder ingrijpend is, is een ooglidcorrectie.

admin
the authoradmin

Geef een reactie