Drie stylingtips voor alledaagse kleding
BeautyMooi

Drie stylingtips voor alledaagse kleding 

229Views

Soms heb je van die dagen dat je in de ochtend al voelt dat het hem niet gaat worden. Meestal zie je dit ook terug in de kledingkeuzes die je maakt. Jammer, want kleding is een allesbepalende factor voor hoe je je voelt. Als je op dit soort momenten juist beslist om extra aandacht te besteden aan je outfit, voel je je vaak ook direct een stuk beter. Toch blijkt het combineren van een alledaagse outfit vaak lastiger dan je denkt. Want waar let je op? In dit artikel geven we drie handige stylingtips zodat jij er altijd tiptop uitziet. 

1. Minimaliseer je kledingkast 


Doe jij vaak impulsaankopen? Dan is de kans groot dat jouw kast volhangt met dingen die je nauwelijks tot nooit draagt. Je hebt geen idee hoe je ze moet combineren of ze staan toch niet zo mooi als je had gedacht. Zonde! Daarom is het verstandig om je garderobe te minimaliseren. Kies liever voor enkele items die je op verschillende manieren kunt combineren. Max mara online koop je niet zomaar. De items zijn misschien wat duurder, maar dat maakt ook dat je beter over je aankoop nadenkt. Om over de kwaliteit nog maar te zwijgen. Koop liever enkele items van goede kwaliteit, dan heel veel kledingstukken die je nauwelijks draagt of die na enkele keren dragen al stuk zijn. 

Heb je een shopdagje gepland? Stel dan van tevoren een wensenlijstje samen. Welke items mis je op dit moment echt in jouw garderobe? Door bewuster te kopen, voorkom je impulsaankopen en creëer je een duurzame garderobe. 

2. Probeer niet in het standaard plaatje te passen 


Veel vrouwen vinden het spannend om te experimenteren met kledingstukken. Ze proberen binnen het bekende plaatje te passen om zo min mogelijk aandacht te trekken. Hierdoor val je misschien niet op, maar zorg je er ook voor dat je je eigen kledingstijl dreigt te verliezen. Durf daarom te experimenteren met items die jij leuk vindt. Ongeacht wat een ander hiervan zal vinden. 

Houd hierbij ook rekening met je figuur. Je hoeft echt geen kilo’s kwijt te raken om leuke outfits te kunnen dragen. Jij moet niet in kleding passen, de kleding moet jou passen. Door de juiste kleur en vorm te dragen, complimenteer je jouw figuur zonder hier iets aan te veranderen. Hierdoor voel je je veel fijner en geniet je van een beter zelfbeeld. 

3. Leg het accent op de dingen waar jij trots op bent 


Sta je soms uren voor de spiegel en ben je nog niet tevreden met wat je ziet? Weet dan dat andere kleding vaak al een groot verschil kan maken. Probeer het ook eens van een andere kant te bekijken. Kijk niet naar de dingen die jij minder mooi vindt aan jezelf, maar juist naar de plekken waar je wel trots op bent. Heb je bijvoorbeeld een zeer slanke taille? Leg hier dan de nadruk op met een riempje. Experimenteer met verschillende kledingstukken en stel jezelf vervolgens de vraag hoe je deze net wat beter passend kunt maken. 


Extra tip: maak in het weekend al setjes voor de hele week. Zo voorkom je keuzestress op de vroege ochtend. 

admin
the authoradmin

Geef een reactie