Corona
TipsVrouwen

Snel weten of je corona hebt?

975Views

Wil je binnen 15 minuten weten of je besmet bent met het coronavirus? Dat kan, door middel van de corona sneltest. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Wanneer je klachten hebt die passen bij het coronavirus, of je in aanraking bent geweest met een besmet persoon, wil je natuurlijk zekerheid voor jezelf en de mensen in je omgeving. Het is dan wel zo fijn als je daar niet al te lang op hoeft te wachten.

Stel je moet naar je werk, boodschappen doen of er wil een vriendin bij je langskomen. Natuurlijk wil je anderen geen risico laten lopen, maar je wilt je leven ook niet dagenlang op stand-by zetten. Een snelle uitslag kan dan heel fijn zijn. Gelukkig is dat mogelijk en kun je een corona sneltest op locatie doen.  

Makkelijk afspraak maken

Wil je een corona sneltest doen, dan kun je heel eenvoudig online een afspraak inplannen. Je kiest dan de locatie waar je de test wilt laten afnemen, welke test je wilt laten doen en het aantal personen. Daarna reken je direct online af. Vaak kun je al heel snel terecht en kun je, na een negatieve uitslag, ook snel je leven weer oppakken. Dat geeft toch een goed gevoel.

Corona sneltest via de neus

Er zijn verschillende manieren om er snel achter te komen of je corona hebt. De eerste manier is met een neusswab. Hierbij wordt er met een wattenstaafje een testafname gedaan via de neus. Dit wattenstaafje wordt in een vloeistof geplaatst en deze vloeistof tenslotte op een teststrookje gedruppeld. Je kunt dit vergelijken met een zwangerschapstest. Binnen 15 minuten heb je een positieve of negatieve uitslag.

Prikje in je vinger

De tweede manier om te weten te komen of je besmet bent (geweest) is door middel van een bloedtest. Door een klein prikje in je vinger wordt er een druppeltje bloed bij je afgenomen. Dit wordt op een testapparaat geplaatst, waarna kan worden afgelezen of je bepaalde antilichamen in je bloed hebt. Ook bij deze test weet je in no time waar je aan toe bent.

admin
the authoradmin

Geef een reactie