bty
Tips

Alles voor de perfecte bruidssieraden

684Views

Zodra de perfecte trouwring is gevonden, is het belangrijk om voor de bruiloft de bijpassende bruidssieraden te kiezen. Waar moet je op letten en wat zijn de traditionele bruidssieraden? 

Dit is waar u op moet letten 

Bruidsjuwelen dienen altijd in dezelfde kleur of materiaal te zijn als uw eigen trouwring. Als het om kettingen, oorbellen of armbanden gaat, moet u klassiek letten op een licht en eenvoudig ontwerp. De bruidssieraden mogen zeker niet alle aandacht trekken, maar zijn eerder een smaakvolle aanvulling op de trouwring en trouwjurk. 

Traditionele bruidssieraden 

Bijzondere aandacht wordt meestal besteed aan haaraccessoires. Als de bruid een sluier kiest, mogen er niet veel haaraccessoires worden gebruikt (mogelijk naast een paar haarclips met kleine heldere bloemen). Tegenwoordig doen bruiden het vaak zonder sluier, wat niet langer een must is voor een traditionele bruiloft. In plaats daarvan kan een diadeem, hoofdband of een wit bloemstuk als haarsieraad worden gedragen. Een ander mooi alternatief voor de traditionele sluier kunnen speciale haarbanden zijn die zijn gemaakt van soortgelijke stoffen als sluiers, maar er wat moderner uitzien. Een andere traditionele bruidssieraad die niet voor iedereen duidelijk zou moeten zijn, is de jarretellegordel. Kousenbanden waren er oorspronkelijk om te voorkomen dat de hoge kousen van de bruid wegglijden, maar tegenwoordig worden ze alleen gebruikt als een mooi accessoire. Voor de bruiloft zijn de kousenbanden meestal versierd met kant. Het is een traditie om de jarretellegordel blauw te houden, wat in dit geval staat voor loyaliteit en volharding. 

Parels als bruidssieraden 

Parels hebben een bijzondere symboliek als bruidssieraad, daarom worden ze vaak door de bruid gedragen, bijvoorbeeld in de vorm van een ketting of als haarsieraad. In het christendom en het hindoeïsme staan ​​parels voor zuiverheid en liefde, in andere culturen onder andere voor geluk. Ze worden ook verondersteld de bruid vruchtbaarheid te geven. Parels kunnen de trouwring ook versieren in plaats van een diamant en kunnen elke dag in deze vorm worden gedragen. 

admin
the authoradmin

Geef een reactie