Mondkapjes en make-up dragen
TipsTrendsVrouwen

Mondkapjes en make-up dragen: werkt dat wel samen?

1.19KViews

Mondkapjes zijn verplicht in alle publieke ruimtes. Denk hierbij aan de supermarkt, drogisterij, maar ook in musea of de horeca (als je zit mag je hem natuurlijk wel afzetten). Het dragen van mondkapjes bleek voor veel mensen een enorme uitdaging te zijn. In het begin was het vooral wennen. Het voelde benauwd aan. Je was het niet gewend. Had het gevoel dat iedereen naar je staarde. En lachte die ene persoon nou naar je of is hij juist boos? En dan natuurlijk nog een belangrijke uitdaging voor vrouwen. Want gaan mondkapjes en het dragen van make-up nu wel of juist niet samen?  

Een mondmasker dragen heeft enorme invloed op je uitstraling. Maar ook op hoe je je make-up draagt. Want hoe weet je nu zeker of je foundation nog wel goed zit na het dragen van een dergelijk kapje? En wat als je lipstick wilt dragen? Het is toch zonde als deze uitgesmeerd zit op de binnenkant van je mondkapje en er niets meer over blijft voor je lippen? Het is daarom hoog tijd om te ontdekken hoe mondkapjes en make-up dan wél samen kunnen gaan. Wij hebben een aantal handige tips & tricks op een rijtje gezet.

Gebruik een goede dagcrème

Nu je steeds vaker mondkapjes draagt, zal het je misschien ook al zijn opgevallen dat je huid sneller irriteert op de plek waar het mondkapje zit. Dit komt doordat de huid minder goed ventileert. Daarom is het belangrijk dat je wat extra aandacht aan je huid geeft. Investeer daarom in een goede dagcrème die je iedere dag opsmeert vóórdat je make-up aanbrengt. Je kunt er ook voor kiezen om een getinte dagcrème te gebruiken. Dit levert net dat beetje extra op, waardoor het wellicht zelfs niet eens nodig is om veel foundation te gebruiken.

Gebruik geen gezichtsmake-up op oliebasis

Veel mensen zweren bij foundation of blush op oliebasis. Hoewel dit in het dagelijks leven inderdaad prettige make-up kan zijn, zijn deze soorten make-up in combinatie met een mondkapje juist niet wenselijk. Wanneer de make-up niet strak tegen het gezicht aanzit, dan zal dit vlekken geven in het mondkapje. Uiteindelijk zit de grootste hoeveelheid van jouw make-up vervolgens vast in je mondkapje en blijft er weinig over op je gezicht. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je in elk geval voor make-up op waterbasis kiest. Daarnaast is het slim om een primer te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je make-up ook na het dragen van het mondkapje nog goed zit.

Leg de nadruk op je ogen

Nu een groot deel van je gezicht schuil gaat achter een mondkapje is het slim om de nadruk te leggen op gebieden die juist wel nog goed gezien worden. Hierbij denken we natuurlijk direct aan het gebied om de ogen. Wanneer je de hele dag een mondkapje draagt, is het juist leuk om uit te pakken met oogmake-up. Nu mag het best wel een beetje knallen. Laat de rest van je make-up zo sober mogelijk en laat de ogen spreken.

Geen lipstick meer

Draag je graag lipstick of lipgloss? Dan is het verstandiger om deze voortaan maar in een tasje mee te nemen en niet direct op te smeren voordat je van huis gaat. Grote kans dat de lipstick halverwege je reis of bezoek aan een publieke ruimte op je mondkapje zit. Bovendien blijven je lippen hierdoor vaak ook nog eens plakken aan het kapje. Mondkapjes kopen en lipstick gaan simpelweg niet samen. Neem het daarom mee in een tasje, evenals een handig spiegeltje en breng lipmake-up aan zodra je het kapje afzet.

admin
the authoradmin

Geef een reactie