Queen

4 Redenen waarom je over moet stappen op natuurlijke gezichtsverzorging

563Views

Natuurlijke gezichtsverzorging wordt steeds populairder. En eindelijk! Want het gezicht heeft een ontzettend dunne en gevoelige huid. De stoffen die in producten zitten die niet natuurlijk zijn kunnen erg schadelijk zijn voor het gezicht en zelfs huiduitslag of een allergie veroorzaken. Bekijk altijd goed de ingrediëntenlijst voordat je gezichtsverzorging aanschaft en ga voor de beste natuurlijke verzorging voor jouw gezicht. 4 redenen waarom je over moet stappen op natuurlijke gezichtsverzorging zijn:

  1. Beter voor jouw huid

Een veel voorkomend probleem bij gezichtsverzorging die chemicaliën bevatten, is dat het vaak irritaties of zelfs uitslag veroorzaakt. In gewoonlijke verzorgingsproducten zitten veel stoffen en chemicaliën waar de gevoelige huid niet tegen kan. De huid van het gezicht is anders dan de huid van de rest van het lichaam. De gezichtshuid is dunner en daardoor gevoeliger voor stoffen van buitenaf. Producten die niet natuurlijk zijn en waar dus veel stoffen doorheen zitten kunnen vaak te agressief zijn voor de huid. Met natuurlijke gezichtsverzorging voorkom je huiduitslag of irritaties aan het gezicht. 

  1. Beter voor de natuur

Een beter en groener milieu begint bij jezelf. Met natuurlijke gezichtsverzorging draag jij je steentje bij aan het milieu. Natuurlijke gezichtsverzorging is vrij van chemische stoffen die het milieu kunnen aantasten. Zo zijn de siliconen die in veel standaard verzorgingsproducten zitten super slecht voor het milieu. Ze zijn slecht afbreekbaar en zijn ook nog eens afkomstig van aardolie. Siliconen zijn een van de vele stoffen die in producten zitten die niet natuurlijk zijn en die slecht zijn voor het milieu. 

  1. Beter voor de dieren

Veel natuurlijke gezichtsverzorging is ook nog eens dierproefvrij, dus niet op dieren getest! Tegenwoordig zijn er steeds meer merken en producten die niet meer op dieren testen. Dit neemt niet weg dat er nog steeds te veel merken wél op dieren testen. Wanneer een product natuurlijk is, kan het nog steeds getest zijn op dieren. Kijk dit dus altijd goed na! Een merk met natuurlijke gezichtsverzorging wie niet op dieren testen is Ayumi. Ayumi is een merk wie rekening houdt met dier, natuur en bovenal jouw lichaam en gezicht.

  1. Zonder chemicaliën

Zoals al eerder verteld zitten er veel chemicaliën in producten die niet natuurlijk zijn. Denk aan SLS, parabenen, phenoxyethanol, aluminium of siliconen. Deze en nog veel meer chemische stoffen zitten in veel producten. De stoffen zijn agressief voor de huid en kunnen zelfs de oorzaak zijn van allergieën. Doordat de stoffen een bepaalde reactie kunnen uitlokken, kan er een nieuwe allergie bij iemand ontstaan. Zo zit SLS vaak is scheerschuim, dit zorgt voor het schuimende effect. Parabenen zorgen voor de houdbaarheid van producten, waardoor niet-natuurlijke producten erg lang houdbaar blijven. Dat is een fijn idee, maar wetende dat dit alleen kan door een chemische stof parabenen wordt dit een heel ander verhaal. 

Het is soms goed om de ingrediënten van de producten die je gebruikt te lezen. Veel ingrediënten zullen niet bekent zijn, waardoor je het voor lief neemt. Tot dat je de ingrediënten zult opzoeken. Dan kom je erachter wat je in werkelijkheid op het gezicht aanbrengt als “gezichtsverzorging”. Verzorg de gezichtshuid met liefde en gebruik natuurlijke gezichtsverzorging. Voor jou, het milieu en de dieren. 

admin
the authoradmin

Geef een reactie