Essentiële producten en benodigdheden voor elke paardeneigenaar of paardrijder
Mooi

Essentiële producten en benodigdheden voor elke paardeneigenaar of paardrijder

566Views

Het verzorgen van paarden vereist veel tijd en geld. Onder paardenverzorging vallen er namelijk verschillende activiteiten die voor het paardrijden plaatsvinden en ook erna. Denk hierbij aan het schoonmaken van de stal, een gezondsheidcontrole, het overkappen van de hoeven, het vacht van een paard borstelen, de water- en voerbakken schoonmaken en hervullen… en dit zijn nog niet eens alle activiteiten die vallen onder het verzorgen van een paard!

Omdat er dus zoveel is wat jij moet doen als paardeneigenaar of paardrijder, moet je dus ook een groot budget hebben voor producten die jou helpen bij het verzorgen van jouw paard. Welke producten moet je sowieso hebben om je paard goed en op de juiste manier te verzorgen? Wij vertellen je meer over essentiële producten en benodigdheden voor paardenverzorging in dit blog.

‘Grooming tools’: producten voor het verzorgen van het uiterlijk van jouw paard

Een paard heeft regelmatige verzorging nodig. De meeste paardeneigenaars zijn gemiddeld 3 uur per dag kwijt aan alleen al het verzorgen van een paard’s uiterlijk! Het is dus heel erg belangrijk dat je voldoende aandacht besteed aan het vacht en de hoeven van je paard. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je paard gezond, fit en schoon blijft, maar het schept ook een band tussen jou en het dier. Paarden vinden het vaak geweldig om geborsteld te worden en het verzorgen van hun hoeven verbetert en versterkt hun gedrag tijdens het rijden.

Voor het verzorgen van het vacht en de hoeven heb je een scheermachine paard nodig, een zachte borstel of kam en een hoefoogst om viezigheid van de hoeven weg te halen. Deze ‘grooming tools’ zijn echte essentials, dus zorg ervoor dat je deze sowieso altijd bij de hand hebt.

Producten in de stal en rondom de stal en de manege zelf

Bij het verzorgen van een paard gaat het niet alleen om producten die direct met het paard zelf te maken hebben. Om de gezondheid van jouw paard op peil te houden, is het ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je paard zich bevindt in een schone en veilige omgeving.

Het is belangrijk dat paarden de ruimte krijgen om te grazen en huppelen waar ze dat kunnen doen. Bovendien moeten ze zich comfortabel voelen binnen en buiten hun stal. Een voorbeeld hiervan is dat je grastegels markeringen moet hebben om je paard goed te laten voelen. Deze tegels zorgen er namelijk voor dat hun hoeven minder snel beschadigd worden, omdat de ondergrond minder vochtig is. Dat voelt ook nog eens prettiger voor de dieren!

Een ander voorbeeld is dat om je paard goed en in kleine porties te voeren, moet je een pvc hooinet ophangen in je stal. Deze netten zorgen er namelijk voor dat je paard voldoende eet, maar wel in kleine porties. Door deze ‘slowfeeders’ zullen ze namelijk langer bezig zijn met eten. Hierdoor zullen ze minder snel verveeld raken in de stal of in de weide. Bovendien is een slowfeeder ook fijn voor jou, want dankzij deze producten zal er minder hooi verspild worden. Scheelt jou ook weer geld!

admin
the authoradmin

Geef een reactie