Duurzamer wonen
TipsTrendsWonen

Duurzamer wonen

1.06KViews

Het is tijd voor een nieuwe start. Het is tijd voor een duurzame aanpak! Net als op veel andere vlakken in de samenleving, wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Ook de interieurwereld gaat steeds meer in het teken van duurzaamheid staan. Tijd om dat eens toe te passen op jouw huis dus. Ben jij van plan je huis een make-over te geven, dan is dit het moment om ook duurzaam te gaan wonen.

Planten en groen

Haal dit jaar heerlijk de natuur in huis. Het gebruik van natuurlijke materialen en het neerzetten van veel planten is eigenlijk in elk interieur gemakkelijk in te passen. Voor je woonkamer kun je kiezen voor planten die wat meer verzorging nodig hebben. In de slaapkamer kun je dan bijvoorbeeld planten zetten die een gezonde invloed hebben op een leef- en slaapomgeving. En wist je dat zelfs hip is om planten in de badkamer te hebben? Voor je badkamer kun je kiezen voor planten die goed gedijen bij een hoge luchtvochtigheid. Zo is er eigenlijk voor elk vertrek wel een plantenindeling te bedenken. Ook kun je creatief aan de slag met andere vormen van groen. Heb je bijvoorbeeld wel eens nagedacht over een plantenmuur of een mosmuur? Hartstikke hip en nog gezond ook!

Natuurlijk materiaal

Die duurzame trends zien we niet alleen in planten en muren. Het zet zich namelijk breder voort door het gebruik van veel natuurlijke materialen. Hierdoor krijgt je huis een heel eigen, authentieke uitstraling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van houten materialen en meubels. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld houten frames of het bedekken van delen van je muur met hout. En heb je al eens nagedacht over kurk? Kurk is een materiaal dat een heel natuurlijke uitstraling geeft en de afgelopen jaren steeds meer in opkomst is gekomen. En het leuke is dat het je huis niet alleen die mooie, warme look geeft, maar dat het ook nog eens heel praktisch is. Je kunt kurk namelijk meteen als memobord gebruiken of er mooie prenten op prikken!

Accessoires

Het binnenhalen van groen en natuurlijke materialen is een mooie manier om je huis een nieuwe look te geven en tegelijkertijd bewuster bezig te zijn met duurzaamheid. Natuurlijk zijn er ook nog andere manieren om jouw interieur aan te laten sluiten bij de duurzame ontwikkelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van duurzame accessoires. Riet bijvoorbeeld, is een mooi, duurzaam en natuurlijk materiaal, dat jouw interieur mooi kan opleuken. Kies bijvoorbeeld voor rieten stoelen of een mooi rieten tijdschriftenrek. Ook vintage is een leuke manier om duurzaam met materiaal om te gaan, omdat je meubels op die manier van een nieuw leven voorziet. En het leuke is, vintage meubels en accessoires passen perfect in jouw groene huis. Ze zijn tegenwoordig super hip zijn en daardoor een mooie afwisseling op al dat groen. Combineer erop los!

Waarom duurzaam?

Duurzaamheid wordt op alle gebieden in de samenleving steeds belangrijker. En dat betekent dat duurzaam wonen dus ook steeds belangrijker wordt. Waarom zouden we immers binnenshuis materialen gebruiken die niet afbreekbaar zijn, terwijl we dit op alle andere vlakken van het leven steeds meer gaan nastreven? Als jij al langer streeft naar een duurzaam leven is dit dus het moment om je huis aan de binnenkant ook te transformeren naar een duurzame plek!

admin
the authoradmin

Geef een reactie