Een prachtig boeket met gerbera’s online bestellen
TipsTrends

Een prachtig boeket met gerbera’s online bestellen

894Views

Wil je iemand verrassen met een prachtig boeket met kleurrijke gerbera’s? De gerbera is een heel populaire snijbloem met een heel mooie betekenis. Het is een echte vrolijke bloem die staat voor blijheid. Een aanwinst voor ieder interieur. Leuk voor jezelf, maar nog leuker om iemand te geven. In deze blog lees je meer over de gerbera: wat betekent het en wanneer kan ik ‘m bij de bloemist vinden?

Betekenis van de gerbera

De gerbera bloemen staan vooral bekend om zijn prachtige grote bloem met hun krachtige, overheersende kleur. Het kleurengamma van de gerbera bestaat namelijk uit veel heldere en frisse kleuren. Of u nu een modern of een antiek interieur in uw huis heeft; er is altijd wel een gerbera in de juiste, bijpassende kleur te vinden. De gerbera past vanwege zijn lange gladde stengel ook prachtig in diverse gemengde boeketten. De grote, kleurige bloem zal in ieder boeket een blikvanger zijn.

Verkrijgbaarheid van de gerbera

De gerbera is het gehele jaar door bij uw lokale bloemisterij verkrijgbaar. Hij verspreid geen geur; wat op zich ook weer een reden is dat de gerbera perfect geschikt is voor de eerdergenoemde gemengde boeketten. De verkrijgbare kleuren van de gerbera zijn zo divers en immens dat wij hier slechts de meest voorkomende kleuren zullen noemen; paars, geel, wit, groen, rood, roze en oranje. Met als aanvulling weer de tweekleurige en multicolor varianten.

De betekenis en geschiedenis van de gerbera.

Ook aan de Gerbera heeft de bloemenwereld in de loop der jaren een betekenis gekoppeld. De gerbera staat synoniem voor opgewektheid. Dit zal te danken zijn aan de vele vrolijke kleuren waarin een gerbera verkrijgbaar is. Waar de gerbera precies vandaan komt is een raadsel. Zo zijn er stukken bekend over de ontdekking van de bloem in Azië, Zuid-Afrika maar ook Zuid-Amerika. Duidelijk is dus wel dat de bloem van oorsprong uit het exotische zuidelijke werelddeel komt. De eerste echte officiële omschrijving is van Gronivius, een botanicus uit Leiden. Zoals zo vaak gebeurde met het vergeven van bloemennamen gaf hij deze bloem de naam gerbera; vernoemd naar een collega botanicus in Rusland (Traugott Gerber). Op dit moment dragen al meer dan 600 verschillende kleuren en vormen van deze bloem de naam van deze botanicus.

admin
the authoradmin

Geef een reactie