Wonen

Eenvoudige manieren om met een beperkt budget een woonkamer te verbouwen

485Views

Een woonkamer is vaak een van de meest gebruikte ruimtes in huis vanwege de veelheid aan functies die het moet vervullen: het is waar we gasten ontvangen, ontspannen, spelletjes spelen en socializen. Sommige woonkamers worden ook gebruikt om televisie te kijken, te eten en huiswerk te maken. Hier zijn een paar ideeën om uw woonkamerontwerp snel op te frissen zonder de bank te verslaan. Omdat een woonkamerrenovatie niet per se een ingrijpende verbouwing hoeft te zijn, is een kleine facelift misschien wel iets voor jou!

Kies voor een nieuwe lay-out

Soms heeft een kamer alleen een nieuwe indeling nodig. Door uw meubels te verplaatsen – of zelfs uw woonkamer naar een andere kamer in uw huis te verplaatsen – kunt u een geheel nieuwe look krijgen. Een woonkamer is meestal gecentreerd rond iets als een televisie, een open haard of een interieur meubel, dus dat zou je uitgangspunt moeten zijn. Als je een open haard hebt, heb je niet al te veel opties met betrekking tot de configuratie van de kamer. Maar je zult in ieder geval de meubels kunnen herschikken.

Als je centrale punt echter de televisie is, kijk dan eens goed naar de kamer om te beslissen of de tv echt op de best mogelijke plaats staat. Bekabeling kan zonder al te veel gedoe worden omgeleid, dus zorg ervoor dat je tevreden bent met een optimale positie en rangschik je meubels daaromheen dienovereenkomstig. Als je wat meer inspiratie nodig hebt, klik dan op de link voor geweldige ideeën voor het ontwerpen van een woonkamer.

Een must-have voor het verbouwen van de woonkamer: verf

Verf is een van de meest kosteneffectieve manieren om een ​​kamer een facelift te geven. Of je nu besluit om alle muren te schilderen, één muur als brandpunt, boven de dado of eronder, verf heeft transformerende eigenschappen met een serieuze waar voor je geld. Probeer contrasterende kleuren boven en onder de dado-rail, zoals een donkergrijs hieronder met helder wit erboven. En als je geen dado-rail hebt, gebruik dan schilderstape om een ​​lijn van 3 voet van de vloer te maken. Door de gebieden onder en boven de lijn in verschillende kleuren te schilderen, kunt u hetzelfde visuele effect creëren.

Focus op de vloer

Een vloer opnieuw leggen hoeft geen dure aangelegenheid te zijn. Maar heb je een vermoeid tapijt of beschadigde tegels, dan doet een nieuwe vloerafwerking wonderen voor de kamer. Tapijt kan zonder al te veel moeite worden vervangen en zoals bij de meeste bouwmaterialen is er een ongelooflijke variëteit beschikbaar voor elk budget. Vinyltegels of houten laminaten zijn ook geweldige en zeer kosteneffectieve vloeropties. Een van de grote voordelen van deze moderne vloerafwerkingen is dat ze bovenop uw bestaande tegel- of cementafwerking kunnen worden geïnstalleerd, waardoor ze snelle en meestal rommelvrije opties zijn.

admin
the authoradmin

Geef een reactie