Beauty

Kraaienpootjes, wat zijn het?

1.3KViews

Kraaienpootjes, wat zijn het eigenlijk? De huid rondom de ogen is de plaatst waar je als eerst lijntjes zult krijgen naarmate je ouder wordt. Het gebied rondom de ogen is tevens ook een van de belangrijkste gezichtskenmerken voor het inschatten van de leeftijd van een persoon. Maar wat zijn kraaienpootjes nu precies en hoe ontstaan ze? We zullen in dit artikel meer vertellen over dit onderwerp.

◦         Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Kraaienpootjes, ook wel lachrimpels genoemd, is een vorm van expressierimpels. Dit zijn dynamische rimpels die ontstaan door het herhaaldelijk bewegen van de spieren in het gezicht. Ze worden voornamelijk gevormd door verschillende uitdrukkingen die gepaard gaan met lachen. Naast het lachen kunnen ze ook voorkomen als je jouw ogen samenknijpt of fronst. Om deze reden is het goed om hier rekening mee te houden, want op deze manier kan je de pootjes voorkomen. Naast deze factoren spelen andere factoren een rol, namelijk:

  • Leeftijd speelt een belangrijke rol, want hoe ouder je wordt des te meer gezichtsbewegingen je zult maken wat resulteert in een verminderd elasticiteit en rekbaarheid.
  • Uit diverse onderzoeken is gebleken dat rokers sneller en vaker last hebben van de zogenoemde kraaienpootjes.
  • Blootstelling aan UV-licht is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering.

◦         Hoe voorkom ik dit?

Als je kraaienpootjes wilt voorkomen is het dragen van een zonnebril nodig. Veel van onze pootjes worden veroorzaakt door het inspannen om zodoende iets goed te kunnen zien in de zon. Dit is vooral het geval als je ogen niet meer optimaal werken of als de zon in jouw gezicht schijnt. In beide gevallen is het aan te raden om een bril aan te schaffen die het fronsen tegengaat.

Het dragen van een bril met een goede UV-filter is naast het voorkomen van kraaienpootjes ook goed om de kwetsbare huid rondom de oog te beschermen en om blootstelling van UV tegen te gaan.

Tot slot is het ook aan te raden om je huid goed in te smeren met zonnebrandcrème als je de zon opzoekt. Het smeren van zonnebrandcrème zorgt namelijk voor een verminderd effect op huidveroudering. Ga jij dus naar de zon, probeer dit dan altijd goed in te smeren zodat je de huid goed in tact houdt.

Skin + Surgery Clinics | Een natuurlijk resultaat en persoonlijke aandacht.

◦         Cosmetische ingreep om kraaienpootjes te voorkomen

De meeste expressierimpels zijn goed te behandelen met spierverslappende injecties. Hierbij kun je denken aan Botox, Bocouture of Azzalure. Deze behandelingen nemen ongeveer 5 a 15 minuten in beslag waarbij rond de ogen een substantie wordt ingespoten dat zorgt voor een minder effect van de zogenoemde pootjes. Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat Botox vele malen efficiënter is bij het verminderen van de huidproblemen dan bijvoorbeeld Bocouture. Op haar beurt werd er ook een vergelijking gemaakt met Azzalure en dit bleek weer een mooier resultaat te hebben.

Natuurlijk vraag jij jezelf nu af welke cosmetische ingreep het beste bij jou zal passen. Om deze reden is het altijd verstandig om op voorhand een gesprek aan te gaan met een specialist zodat je tijdens jouw kennismakingsgesprek kan kijken naar de mogelijkheden. Je wilt er immers niet achteraf achter komen dat bepaalde ingrepen niet mogelijk zijn terwijl je jezelf er al op hebt verheugd.

admin
the authoradmin

Geef een reactie