Vrouwen

Magnetron sterilisator: heb je deze nodig?

916Views

Er zijn genoeg manieren om je dagelijkse benodigdheden als kersverse ouder schoon te krijgen. Je kan ze in kokend water schoonmaken of zelfs even in de vaatwasmachine zetten, maar dit is niet altijd effectief bewezen. Zo zouden bijvoorbeeld flesjes door het water kunnen worden aangetast en niet daadwerkelijk alle bacteriën worden gedood. Gelukkig is hier een mooie oplossing voor!

Wat doet een magnetron sterilisator?

De magnetron sterilisator zorgt ervoor dat gevaarlijke bacteriën worden geëlimineerd die achter kunnen blijven in producten zoals babyflesjes, onderdelen van je borstkolf of misschien wel spenen. Je maakt ze van tevoren eerst goed schoon met wat zeep zodat er bijvoorbeeld geen overtollige melk overblijft. Vervolgens kun je ze met een sterilisator in de magnetron zetten om ook van alle andere overgebleven bacteriën af te komen.

Hoe gebruik je ‘m?

Je vult het apparaat met een ondiep plasje water alvorens de producten die je wilt reinigen erin te leggen. Sluit de deksel en zet de sterilisator in de magnetron. Over het algemeen duurt de reiniging tussen de twee en zes minuten, maar dit verschilt natuurlijk per magnetron en is afhankelijk van de sterkte. Pas wel op! De producten zijn heet als ze uit de magnetron komen, maar gelukkig wel weer helemaal gereinigd. Laat ze dus het liefst nog even afkoelen.

Wat voor alternatieven zijn er?

Als je vanwege bijvoorbeeld de straling geen magnetron wilt gebruiken, kun je kiezen voor een elektrische sterilisator. Deze bak water werkt op dezelfde manier, maar op stroom waardoor je helemaal geen magnetron nodig hebt. Daarnaast bestaat er een koude sterilisator die werkt met tabletten. Deze lossen op in koud water, zijn ongevaarlijk en laten eveneens niks ongewensts achter. Het steriliseren duurt wel iets langer: vijftien tot dertig minuten.

En on-the-go?

Ook bestaan er zakjes die je in de magnetron kunt doen. Ze nemen weinig ruimte in beslag in bijvoorbeeld je tas, waardoor je ze gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Ook hier voeg je slechts een laagje water aan toe alvorens ze in de magnetron te zetten. Door het compacte formaat passen er ongeveer drie flesjes in, afhankelijk van de grootte. Bovendien zijn de zakjes milieuvriendelijk, aangezien je ze gemiddeld twintig keer kunt hergebruiken!

admin
the authoradmin

Geef een reactie