Samen wonen of alleen wonen?
QueenTipsTrendsVrouwenWonen

Samen wonen of alleen wonen?

1.16KViews

Heb je een relatie en wil je lief graag met jou samenwonen? Zeg niet gelijk ja, ook al ben je nog zo verliefd. Soms is alleen wonen namelijk beter voor je. Lees hier waarom dat zo is, en wanneer en hoe samenwonen wél een goed idee is.

De voordelen van alleen wonen

Alleen wonen is best wel fantastisch. Je kunt doen wat je wilt, hoeft je scheten en boeren niet in te houden en kunt lekker naar de wc met de deur open. Je kunt je huis naar eigen smaak inrichten met zo veel prullaria als je wilt. Je hebt het hele bed voor jezelf alleen. Niemand zeurt aan je hoofd over het huishouden. Je kunt zo laat naar bed als jij wilt en tot het middaguur blijven liggen; geen haan die ernaar kraait! 

De voordelen van samenwonen

Het grootste praktische voordeel van samenwonen is dat je de huur en andere vaste lasten deelt, waardoor je goedkoper uit bent of een grotere woonruimte krijgt dan wanneer je alleen zou wonen. Zo houd je geld over voor leuke dingen, of kun je je spaarrekening spekken. Ook is samenwonen meestal erg gezellig; je zult je niet snel eenzaam voelen. Ook is het nemen van een huisdier met z’n tweeën leuker en haalbaarder. Zo hoef je minder vaak de hond uit te laten en minder vaak de kattenbak te verschonen. Datzelfde geldt voor huishoudelijke klusjes: je lief doet die vervelende afwas, jij doet de klusjes die je minder irritant vindt. Heel chill!

Hoe geschikt is jouw relatie voor samenwonen?

Niet elke stel is geschikt om te hokken. Heb je niet zo’n stabiele relatie bijvoorbeeld, en vaak ruzie? Dan kan samenwonen wel eens een heel slecht idee zijn. Wanneer je constant bij elkaar in de buurt bent kunnen kleine irritaties namelijk ineens grote ruzies worden. Vooral het huishouden is een punt van conflict in veel relaties. Vaak is de één net wat schoner dan de ander, en iedereen ruimt de vaatwasser op een eigen manier in. Heb je vaak behoefte aan je eigen ‘space’, dan moet je vooral niet gaan samenwonen als je relatie je lief is. 

Wat past bij jou?

Kijk naar de voordelen en nadelen van samenwonen. Wat spreekt jou het meeste aan? Ben je bang dat je relatie het niet overleeft als je gaat hokken, blijf dan vooral op jezelf wonen. Gaan samenwonen lijkt misschien leuk en romantisch, maar als je na een tijdje merkt dat het niet gaat zorgt dit voor de nodige ellende. Je moet al je spullen weer verdelen en weer op jezelf gaan wonen, of bij je ouders. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Bespreek dan ook met je partner je voorkeuren en angsten, en kijk of jullie geschikt zijn om onder één dak te wonen. Je kunt samenwonen altijd nog even uitstellen! In de tussentijd kunnen jullie eventueel aan jezelf werken, zodat je beiden een fijnere huisgenoot wordt.

admin
the authoradmin

Geef een reactie