eenzaam als single
TipsTrendsVrouwen

Voel je je eenzaam als single? Met deze tips niet meer!

1.81KViews

Veel meiden die geen partner hebben voelen zich wel eens alleen of eenzaam, dus dit is heel normaal. Sterker nog: ook mét vriendje of vriendinnetje kun je je alleen voelen. Maar wanneer jij je élke dag eenzaam voelt, moet je ingrijpen. Lees hier de beste tips tegen eenzaamheid. 

Tip 1: Ga je vrienden- en kennissenlijstje bij langs

De snelste remedie tegen eenzaamheid is kijken wie van je vrienden, collega’s, familie, buren of kennissen direct tijd heeft voor een kopje koffie of een belletje. Heb je niemand in je directe omgeving die vandaag tijd heeft? Dan heb je vast wel een Facebookkennis die nu niets te doen heeft en wel zin heeft in een lunch. Wees niet verlegen en voel je niet bezwaard – vragen kan altijd! Je kunt daarnaast ook een familielid bellen, zelfs al is het iemand die je al een poos niet hebt gesproken. Juist dan zal diegene blij zijn jouw stem te horen.

Tip 2: Ga online

Online kun je heel snel internetvrienden maken. Word lid van Facebookgroepen die jouw interesses delen, of plaats een oproepje in een Facebookgroep met mensen uit jouw stad of omgeving. Ook hobbyforums kunnen geschikt zijn om je sociale netwerk mee uit te breiden.

Tip 3: Doe vrijwilligerswerk

Een hele snelle manier om je minder eenzaam te voelen, is door het doen van vrijwilligerswerk. Zo voel je je ook nog eens hartstikke nuttig. De meeste mensen die vrijwilligerswerk doen zijn ontzettend aardig en sociaal, dus je maakt in no time nieuwe vrienden terwijl je de wereld een stukje beter maakt. Kies vooral iets uit dat jouw interesse heeft, zoals een dierenopvang of de kringloop.

Tip 4: Zoek andere eenzame mensen op

Vooral ouderen zijn tegenwoordig steeds eenzamer. Trek de stoute schoenen aan en ga eens langs bij een tehuis bij jou in de buurt om te kijken of je mensen blij kunt maken met jouw aanwezigheid. Hele grote kans dat je er een grote groep bonus-grootouders bij krijgt!

Tip 5: Ga sporten

Geef je op voor een teamsport. Op die manier krijg je er in één klap zo tien of meer maatjes bij. De meeste teamsporten trainen twee keer per week en hebben in het weekend een wedstrijd, dus je bent hierdoor gelijk drie dagen voorzien van sociale activiteiten. Bovendien maak je geluksstofjes aan wanneer je sport. Dit kan niet misgaan dus!

Tip 6: Dwing niets af

Hebben je vrienden even geen tijd voor je? Laat het voor wat het is en probeer het later nog eens. Word zeker niet boos of gefrustreerd. Ga ook zeker niet te wanhopig op zoek naar een partner; op die manier begin je een relatie met de verkeerde insteek. En dat kan alleen maar misgaan. 

Tip 7: Neem een huisdier

Een huisdier kan gevoelens van eenzaamheid enorm verminderen, dat is vaak genoeg wetenschappelijk bewezen. Neem wel een huisdier dat bij je past: een hond is weliswaar heel trouw, maar als je weinig thuis bent is hij óók eenzaam! Let ook op dat sommige dieren een soortgenootje nodig hebben, omdat ze anders niet heel gelukkig zijn. Konijnen en cavia’s zijn bijvoorbeeld net zo graag met een maatje als jij.

admin
the authoradmin

Geef een reactie