De 3 grootste voordelen van LED lampen ten opzichte van hun voorgangers
TipsWonen

De 3 grootste voordelen van LED lampen ten opzichte van hun voorgangers

884Views

Het is algemeen bekend dat LED lampen minder stroom verbruiken dan gewone lampen. Maar ben je er van bewust dat LED lampen wel 80% tot 90% minder stroom verbruiken dan hun reguliere voorgangers? Door al je halogeen lampen en/of gloeilampen te vervangen met LED lampen bespaar je dus eenvoudig heel wat geld! Maar wat zijn nog meer voordelen van LED lampen? Dat lees je in dit blog!

Een langere levensduur

LED verlichting gaat over het algemeen een stuk langer mee dan de ouderwetse lampen die worden gebruikt bij gloeilampen, halogeenlampen of spaarlampen. LED verlichting beschikt namelijk over het algemeen over een levensduur van tussen de 15.000 en 50.000 uur. Ter vergelijking: een gloeilamp gaat slechts 1.000 uurtjes mee en een spaarlamp komt niet verder dan 5.000 uur. 

Wanneer je een LED lamp 6 uur per dag laat branden en je gaat uit van een levensduur van een LED lamp van dertig uur, betekent dit dat je pas na 15 jaar je LED verlichting hoeft te vervangen. Ideaal toch?

Minder warm

Wanneer je een gloeilamp of een halogeenlamp wilt vervangen, zal je moeten wachten totdat deze voldoende zijn afgekoeld. Ze worden namelijk erg warm in gebruik. Daarnaast geeft deze type verlichting ook nog eens een extra risico op brand in jouw woning. Heb jij wel eens last van die vieze donkere plekken op jouw muur of behang? Grote kans dat dat ook door dit soort verlichting komt! LED verlichting wordt nooit zo warm als een gloei- of halogeenlamp.

Kleuropties

Vroeger was LED verlichting niet erg populair, omdat het alleen maar beschikbaar was in een saaie witte kleur. Gelukkig kunnen we tegenwoordig beschikken over allerlei verschillende LED verlichting in verschillende kleuren en kleurtemperaturen. Met LED verlichting kun je allerlei verschillende soorten verlichting na boosten. Hou jij van het typische licht dat een gloeilamp kan bieden? Dat kan een LED lamp ook! Met een LED lamp stel jij de precieze kleur en temperatuur in waarvan jij dat zelf graag wilt!

Ledlampenkopen.nu

LEDlampenkopen.nu is dé online speciaalzaak met een breed assortiment LED lampen. Of je nu op zoek bent naar LED voor de keuken, de badkamer of voor in de tuin of de oprit. Maar hun lampen zijn ook uitstekend te gebruiken op kantoor, in de winkel, werkplaats of in de garage. Voor elke ruimte en voor iedere toepassing heeft LEDlampenkopen.nu de geschikte LED lamp. Neem een kijkje op hun website!

admin
the authoradmin

Geef een reactie